Ook jij kan meehelpen! Je kan ons steunen op verschillende manieren: blijf de petitie tekenen en hang de gevelaffiche op waar mogelijk, steun ons financieel of steek een handje toe. Maar je kan ook je steun blijven betuigen via Facebook.

Er zijn dus verschillende manieren om te tonen dat je geen windturbines wil nabij onze woonwijken. Want daar zijn we het allemaal over eens. Lees deze pagina door en weet dat ook jij je steentje kan bijdragen om onverstoord te blijven leven.

Word lid

Meer en meer krijgen we te horen hoe lid te worden en welke bijdragen je kan leveren. Je kan sympathisant worden voor slechts 10 € per jaar of je kan lid worden voor 25 € per jaar. Iedereen kan steeds een vrije gift geven. Elke sympathisant en lid ontvangt regelmatig onze nieuwsbrief van Windstil. Leden worden uitgenodigd op de clubvergadering en hebben stemrecht op de jaarlijkse algemene vergadering.

Wil je meer uitleg omtrent de werking van sympathisanten en leden, neem dan contact op met je vertrouwde Windstil medewerker.

Hoe neem je deel? Ofwel neem je contact op met je Windstil contact. Hij of zij zal je begeleiden bij je inschrijving, je wat meer informatie over Windstil vzw verstrekken en je vragen beantwoorden, maar als je verkiest zelf lid te worden, dan kan dit natuurlijk ook.

Je kan dan het bedrag overmaken via rekeningnummer BE11 9733 7745 7548 op naam van vzw Windstil met vermelding van je type lidmaatschap (sympathisant, lid en/of gift), je naam, voornaam, adres, telefoonnummer en email adres.

.

 

Hang de gevelaffiche op

Aan onze huisgevels pronken alvast knappe affiches! Hiermee toon je dat ook jij betrokken bent bij dit project en steun je Windstil door ook je stem te tonen. Download daarom deze affiche, druk hem af en hang hem aan je raam aan de straatkant. Kan je niets afdrukken, dan kan je steeds een gevelaffiche afhalen bij je Windstilcontact.

TIP! Je mag steeds een foto doorsturen via het contactformulier die we dan op de website tonen.


Teken de petitie

Onze petitie blijft nog enige tijd open. Je kan dus nog steeds de petitie downloaden en afdrukken. Je kan dan deze oproep voor je gemeente laten tekenen door familie, vrienden en kennissen. En denk eraan: elke handtekening telt en iedereen die betrokken is bij de aanwezigheid van windturbines in Malle-Zoersel kan tekenen. Download hier de petitie van Malle of petitie van Zoersel.

Draag bij

Onze werking is momenteel volledig gefinancierd door eigen bijdragen. We kunnen de hele werking van Windstil echter niet zelf blijven bekostigen. Indien je wil, kan je ons helpen door een vrijblijvende gift te doen via volgend rekeningnummer: BE11 9733 7745 7548 op naam van Windstil vzw. Alvast veel dank voor jullie steun!
Een andere manier van financiering, is het organiseren van activiteiten. Wil je een handje toesteken tijdens één van onze activiteiten, dan kan je ons dat ook steeds laten weten via het contactformulier.

Like en volg ons @Facebook

Heel wat geïnteresseerden hebben onze Facebookpagina al gevonden: https://www.facebook.com/windstilbe/ Bezoek regelmatig deze pagina om ook op de hoogte te blijven van allerlei weetjes, activiteiten, ontwikkelingen en acties en vergeet ook niet onze berichten te delen en te liken!

 

Bezwaarschriften

We hebben heel veel vragen ontvangen van mensen die een bezwaarschift willen indienen. Een bezwaarschrift is pas van toepassing wanneer de omgevingsvergunning is ingediend bij de Provincie. Dan hebben we 30 dagen de tijd om je bezwaarschrift in te dienen bij de Gemeente Malle of Zoersel afhankelijk op welk grondgebied de turbine is gepland. Na indiening van de omgevingsvergunning zijn er borden met de aanvraag geplaatst op de voorziene locaties van de windturbines. Om bezwaar aan te tekenen, kan u hier het modeldocument vinden.